WEDSTRIJD ZVK Meeuwen - Futsal Team Charleroi  8 - 9  (2-5)

DATUM 14-04-2017  21:15

DOELPUNTEN 4' Qoli 0-1, 5' Abbou Hoessein 1-1, 10' Liliu 1-2, 16' Walenne 1-3, 16' Alajdi El Idrissi 2-3, 19' Chaibai 2-4, 20' Chaibai 2-5, 24' Chaibai 2-6, 24' Alajdi El Idrissi 3-6, 25' Alajdi El Idrissi 4-6, 27' Abbou Lahcen 5-6, 29' Chaibai 5-7, 30' Alajdi El Idrissi 6-7, 32' Abbou Hoessein 7-7, 34' Liliu 7-8, 38' Chaibai 7-9, 38' Abbou Hoessein 8-9

VERSLAG Voor de laatste competitiewedstrijd van het seizoen waren Bosmans (gekwetst), Peeters (geschorst) en Bahci (afgehaakt na Moeskroen) afwezig.

Meeuwen begint met de beste bedoelingen aan deze wedstrijd en kiest voluit voor de aanval. Na 5 minuten wordt een slecht inspelen van Aabbou Hoesein onmiddellijk afgestraft door Qoli op de tegenaanval. Echter geen man overboord want 1 minuut later staat de stand weer in evenwicht, Lahcen Aabbou bedient zijn broer met een subliem opwippertje en Hoessein maakt zijn fout van zojuist goed. Het is een wedstrijd met 2 ploegen die voluit voor de overwinning gaan en het regent dan ook kansen aan beide zijden. Walenne besluit op de paal en Pires De Carvalho op doelman Monnissen. Dan is de concentratie even weg en kan Pires De Carvalho gemakkelijk binnen tikken bij een ingestudeerde uitbal. Aan de overzijde verschijnt Knevels alleen voor de doelman, maar Claus redt en even later trapt Knevels op de lat. Ondertussen heeft coach Hontis gekozen om hoog druk te zetten om Charleroi met hun beperkte wisselmogelijkheden af te matten. Met nog enkele minuten op de klok komt Charleroi met een ééntijds aanval onder de druk uit en mag Walenne afwerken. Onmiddelijk reactie van Meeuwen met een laag schot van El Idrissi, 2-3. Zo lijken we ook te gaan rusten tot Chaibai aan de 2e paal vergeten wordt en gemakkelijk de ruststand 2-4 op het bord brengt.

Meeuwen opteert ook in de 2e helft voor hoge druk maar met 2 doelpunten binnen 5 minuten van Chaibai lijkt de wedstrijd gespeeld. Toch legt Meeuwen zich niet bij deze situatie neer en knokt zich terug in de wedstrijd. Mooie aktie van Nijs langs de lijn, assist tot bij El Idrissi en het staat 3-6. Eén minuut later scoort Mohammed opnieuw en als enkele minuten later Lahcen Aabbou de aansluitingstreffer binnen knalt wordt het terug enorm spannend. Meeuwen blijft de forcing voeren en Charleroi heeft het moeilijk om nog alles belopen te krijgen. Maar dan kunnen ze weer rekenen op klasbak Qoli, die met een schitterende actie en dito afwerking de marge weer op 2 doelpunten brengt. Maar onmiddelijk na de herneming kan El Idrissi (reeds zijn 4e van de avond) weer tegen scoren na een heerlijke aanval over meerdere stations. Er staan nog 9 minuten op de klok en de stand staat op 6-7. Opnieuw neemt Qoli het voortouw maar zijn poging belandt op de paal en op de tegenaaval kan Hoessein Aabbou de stand terug in evenwicht brengen. Meeuwen wil absoluut de competitie afsluiten met een overwinning en drukt Charleroi volledig terug. Met nog 5 minuten op de klok kan Charleroi er nog eens uitkomen en het is de speler-coach die zijn ploeg terug op voorsprong brengt. Maar ook in dezelfde fase brengt hij zijn ploeg in de problemen door mekkeren zijn 2e gele kaart te ontvangen. Meeuwen speelt nu 2 minuten met een man meer en dwingt kans na kans af, maar Claus (volgens mij beste Belgische doelman van het moment) pareert alles en blijkt niet te kloppen. Als Chaibai op tegenaanval zijn 4e van de avond maakt lijkt de wedstrijd gespeeld, maar niets is minder waar want binnen de 20 seconden heeft Hoessein Aabbou ook al opnieuw gescoord. Er rest Meeuwen nog 1,5 minuut en alles wordt uit de kast gehaald, maar Claus geeft geen krimp. Tot hij 20 seconden voor het einde Lahcen Aabbou van achteren neerhaalt in het strafschopgebied maar de goedleidende scheidsrechters begaan hier hun enige fout van de wedstrijd en fluiten deze overduidelijke strafschop niet. Spijtig, want Meeuwen verdiende vandaag minimum een gelijkspel.

De competitie zit erop. Het was een boeiend jaar in eerste nationale. Het verschil met de middenmoot is niet zo groot maar onze puntenoogst is wel wat tegengevallen. We starten volgend jaar in 2e nationale terug met de ambitie om mee te dingen voor de eerste plaatsen en eventueel onze verloren plaats terug in te nemen.